300 träningspass: kan du hantera det?

I början av filmen 300, kung Leonidas (Gerard Butler) farväl av sin vackra fru, drottning Gorgo (Lena Headey) när han ger sig ut för att leda slaget vid Thermopyle. I den 300 spartaner kämpade till döden mot Xerxes och hans massiva persiska armén i 480 f Kr

I filmscen, är Butler klädd för krig, bar överkropp med en röd cape flyter bakom hans breda, mejslade axlar. När han ser in Gorgo ögon, en stor del av sin känsla outtalade, är biobesökare dras in i dramatiska, macho ögonblick.

Men alla som har kämpat för att komma i form eller hålla sig i form kan förlåtas om de får lite distraherad här, undrar när de tittar på Butler i de minimala Spartan slaget blindgångare: Hur fick han de sex-pack abs, som reducerats midja, och de stenhårda lår? Kan jag någonsin ser att buff och tonas?

Den nu inte så hemliga träningsprogram, diskuterade över hela Internet i meddelanden komplett med instruktionsvideor, kallas 300 träningspass. Det är en skapelse av Mark Twight, en självlärd motion guru och tidigare världsklass bergsbestigare som tydligen fortfarande klamrar sig fast vid “ingen smärta, ingen vinst” mantra.

På gym Jones, hans inbjudan endast, utan krusiduller gym i centrala Salt Lake City, där han säger att det finns ingen luftkonditionering, inga speglar, och ingen plats bekväm att sitta, hans uppdrag var att piska de 300 skådespelare och stuntmän i warrior- slåss form, de flesta av dem i åtta till tio veckor. Butler utbildas för 12 veckor. Twight varnar för att hans Spartan träning är inte för feg, eller out-of-form.

Traditionella övningphysiologists som tog en titt på 300 träning för håller med honom, och de varnar att Twight inte är certifierad som en tränare med konventionella organisationer.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …