allvarliga hälsoproblem orsakade av hetsätning

När du äter för mycket, man hamnar med en öm, fylld mage. Alla känns detta från tid till annan. Men om du har hetsätningsstörning, kan dina matvanor leda till allvarliga problem som kan pågå en livstid.

Viktökning är vanligt när man binge äta. Två tredjedelar av dem med sjukdomen är överviktiga. Du sätter på extra pounds genom att äta massor av mat på kort tid och inte bränna kalorier bort med motion.

Många människor som binge mår dåligt om sin vikt också. Detta leder till låg självkänsla, vilket kan orsaka mer överätande. Övervikt och fetma kan också öka dina chanser att få långvariga hälsoproblem såsom

Hur man titta på för det

Dina kläder kommer att börja känna ordentligt. Siffrorna på ditt badrum skala kommer att gå upp. Din läkare kommer att kontrollera att se hur mycket kroppsfett du har genom att mäta

Du kommer att få tester för att kontrollera ditt blodtryck, blodsocker och kolesterolnivåer – som alla kan skadas av viktökning.

Vad kan man göra åt det

Behandling för hetsätning börjar med att räkna ut varför du äter för mycket. Du måste göra detta innan du försöker gå ner i vikt. Din läkare och terapeut kan hjälpa dig att komma igång. Därefter planerar att prata med en dietist för att komma upp med en diet och träningsprogram du kan hålla med. Fråga dem för tips om hur du kan bo på en hälsosam vikt.

Övervikt gör det svårare för hjärtat att pumpa blod till lungorna och kroppen. Att ha en hel del fett, särskilt runt magen, ökar risken för högt blodtryck, högt kolesterol, och högt blodsocker. Alla dessa saker ökar risken för hjärtinfarkt och stroke.

s nya e-serien på att diagnostisera, behandla, och leva med hetsätningsstörning