: Alternativa och naturläkemedel för överaktiv blåsa

Walgreens.

När du väljer ett alternativ botemedel för överaktiv blåsa, har du förmodligen en fråga om ditt sinne: Vad fungerar? Överväga dessa alternativ. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra vad som är bäst för dig.

I århundraden har människor vänt sig till örter för att bekämpa gemensamma villkor utan medicin. I många fall finns det inte mycket vetenskapliga bevis för att de är effektiva eller säkra. Naturläkemedel kan vara skadligt om du tar dem med over-the-counter eller receptbelagda läkemedel, eller med andra örter och kosttillskott. Det är viktigt att prata med din läkare innan du tar något, även om det är naturligt, att se till att det är säkert för dig att använda.

Denna blandning av 10 örter har studerats under överaktiv blåsa. Japanska forskare funnit det vara effektivt till att minska brådskande, frekvens och nattetid urinering hos både män och kvinnor med sjukdomen.

Några studier tyder på att örten kan vara en effektiv behandling för en liten grupp av män med godartad prostataförstoring (BPH), en icke-cancer förstoring av prostatakörteln. Det kan hjälpa blåsa symptom i samband med en förstorad prostata.

Tillverkad av en kaktus-liknande anläggning, kan denna kemikalie blockerar signalerna från nerverna i urinblåsan som berättar din hjärna du behöver gå. Det kan också hjälpa blåsan att hålla mer urin.

Denna kryddig förening, som ger chilipeppar deras värme, är tänkt att fungera på samma sätt resiniferatoxin gör. Forskare tror att det kan hjälpa till att hantera bäckensmärtsyndrom, som OAB är ofta ett symptom.

Detta mineral är avgörande för hela kroppen. Det hjälper till att hålla blodtrycket normalt, ben stark och din hjärtrytm stadig. Det kan också förbättra OAB symptom genom att minska muskelspasmer och låta blåsan att tömma helt. Lägg magnesium-rika livsmedel som grönkål, bananer, cashewnötter och pumpafrön till din kost om din läkare säger att det är säkert för dig. Om till exempel, har du njursjukdom, kan vissa livsmedel inte vara säkert för dig.

Pumpa kan ha fördelar också. Vissa forskare tror att en del av pumpafrön kan bidra till att stärka bäckenbottenmuskulaturen. Som i sin tur skulle kunna hjälpa till att kontrollera musklerna som är inblandade i urinering.

Denna gamla teknik stimulerar specifika punkter på kroppen med mycket tunna nålar. Studier har visat att det kan öka mängden urin blåsan kan hålla och minska behovet och frekvensen av urinering. Se till att du går till en licensierad akupunktör. Behandlingarna är vanligtvis en eller två gånger per vecka för 10-12 sessioner.

Denna teknik, som liknar akupunktur, har visat lovande resultat vid behandlingen av OAB, särskilt bland dem som inte kunde tolerera medicin eller var inte hjälpt av den. Under 30-minuters session, infogar en sjukvårdspersonal en tunn nål i en nerv på fotleden. Nålen är ansluten till en enhet som skickar en mild elektrisk ström till nerven. De flesta experter rekommenderar en session i veckan under 12 veckor.

Fotografier från

(1) Peter Cade / Gett; (2) Pamela Moore / Gett; (3) Wikimedi; (4) Visuals Obegränsad, Inc. / Gett; (5) Gett; (6) Thinkstoc; (7) Gett; (8) Mare Kuliasz / Thinkstoc; (9) Taxi / Gett; (10) Uroplasty

KÄLLOR

Urologisk Association; FDA; Nishimura, M. Journal of traditionell och komplementär medicin, maj 2014; National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar; National Institutes of Health, Riksförbundet för Kontinens; The Cleveland Clinic; Simon Stiftelsen för Kontinens; Riksförbundet för Kontinens: “akupunktur och kinesiska örter till förmån för OAB, Perkutan tibialnerven Stimulering: en kliniskt och kostnadseffektivt tillskott till Överaktiv blåsa Algoritm för vård, Current Urology rapporter, publiceras online den 15 augusti, 2012, NHS: “Bladder Problem Faktablad.”