anticancerdieten

Vill du inte önskar att det fanns en diet som kan försäkra er ett liv fritt från cancer? De flesta experter är överens om att det inte finns – ännu. Men det finns ett sätt att äta och leva som kan sätta oddsen för att förebygga cancer i din fördel.

De kostvanor som tenderar att öka vår cancerrisk komma ner för mycket och för lite: för mycket rött kött, alkohol, stekt mat, raffinerade kolhydrater och socker och för mycket kropp fa; för få phytochemical rika vegetabilier och för lite motion. (Naturligtvis, du redan vet att du bör inte röka eller få för mycket sol.)

För att minska vår risk, till exempel, vi vill äta fullkornsprodukter (t.ex. hela vete, korn och havre) och massor av frukt och grönsaker. Många frukter och grönsaker har cancer kämpar potential. Till exempel, lykopen, en phytochemical finns i kokta tomater och tomatprodukter, har visat att bromsa tillväxten av bröst-, lung-, och endometrial tumörer och minska prostata, mage, och pankreascancerrisker.

Randall Oyer, MD, ordförande i medicinsk onkologi vid John Muir Medical Center i Walnut Creek, Calif., Är inte rädd för att säga att kost spelar en roll i att förebygga cancer, men han varnar för att göra en anslutning inom en kort tid. “Vad en person har ätit ett år innan de fick diagnosen bröstcancer, till exempel, är förmodligen inte så relevant som vad de har ätit ett decennium eller två innan”, förklarar han.

Och de flesta cancerforskare erkänna att det är starkare vetenskapliga bevis för ett samband mellan kost och tjocktarmscancer, till exempel, än för en mellan kost och bröstcancer – cancer som så många kvinnor fruktar mest. Men vi lär mer varje dag.

Under det senaste året, har massor av studier publicerats på diet och bröstcancer ensam. Och mer och mer av denna forskning är att skilja mellan de effekter som vissa näringsämnen har på kvinnor före klimakteriet och efter.

Enligt min mening, framtida studier bör också titta på skillnaderna mellan olika typer av fett och typer av kolhydrater. Vissa studier har antytt att högre fiber, kan höga phytochemical vegetabilier (som är rika på kolhydrater) har skyddande effekter, medan raffinerade kolhydrater och socker kan ha negativa. Andra har föreslagit att olivolja (och enkelomättat fett) och omega-3-fettsyror kan bidra till att minska riskerna bröstcancer.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa