behandling – alkoholhepatit

drickande upphörande

Behandling för undernäring

Mediciner för att minska leverinflammation

levertransplantation

Behandling för alkoholhepatit innebär dricka upphörande och behandlingar för att lindra tecken och symtom på leverskada.

Om du har fått diagnosen alkoholhepatit, måste du sluta dricka alkohol och drick aldrig alkohol igen. Det är det enda sättet att eventuellt backleverskada eller förhindra sjukdomen från att bli värre. Överlevnaden för personer med alkoholhepatit som slutar dricka är betydligt bättre än överlevnaden för människor som fortsätter att dricka.

Om du är beroende av alkohol och vill sluta dricka, kan din läkare rekommendera en behandling som är skräddarsydd för dina behov. Behandling kan omfatta

Din läkare kan rekommendera en speciell diet för att rätta till näringsmässiga problem. Du kan hänvisas till en dietist som kan föreslå sätt att öka din konsumtion av vitaminer och näringsämnen du saknar, inklusive vitamin B1 (tiamin).

Om du har problem med att äta, kan din läkare rekommendera sondmatning. Ett rör leds ner i halsen eller via din sida och i magen. Ett särskilt näringsrika flytande kost bringas därefter att passera genom röret.

Om du har svår alkoholinducerad hepatit, kan din läkare rekommenderar

För många människor med svår alkoholist hepatit, är en levertransplantation det enda hoppet för att undvika döden. Överlevnaden för levertransplantation för alkoholhepatit liknar överlevnad för transplantationer i samband med andra typer av leversjukdom.

De flesta transplantationscentra är ovilliga att utföra levertransplantationer på människor med alkoholrelaterad leversjukdom på grund av rädsla de kommer att återupptas dricka efter operationen. För transplantation för att vara ett alternativ, skulle du behöva