buzz på kaffe

Det är goda nyheter för de 108 miljoner många människor i världen som vaknar upp och luktar kaffet varje dag. De senaste forskningsrönen tyder på din morgon java kan vara bättre för dig än du tror.

Kaffe är en rik källa av sjukdomsbekämpande antioxidanter. Och studier har visat att det kan reducera håligheter, öka prestationsförmågan, förbättra humör, och stoppa huvudvärk – att inte tala minska risken för typ 2 diabetes, koloncancer, levercancer, gallsten, cirros av levern, och Parkinsons sjukdom .

Men innan du kör ut till din lokala kafé, finns det några punkter att tänka på om kaffe.

Under årens lopp har några 19.000 studier tittat på hälsoeffekterna av att dricka kaffe. “Sammantaget visar forskningen att kaffe är betydligt mer hälsosamt än det är skadligt,” Tomas DePaulis, PhD, forskare vid Vanderbilt University Institute för kaffe studier, berättar. “För de flesta människor, kommer mycket lite dåligt från att dricka det, men en hel del bra.

Studierna har visat att regelbunden kaffedrickare kan minska risken för Parkinsons sjukdom med 80%, risken för tjocktarmscancer med 25%, risken för skrumplever med 80%, och minska risken för gallsten i hälften. I en studie, människor som drack 2 koppar om dagen av koffeinfritt kaffe hade hälften risken för ändtarmscancer, jämfört med te eller koffein kaffedrickare.

Mängden kaffe som konsumeras i studierna har varierat kraftigt. Men i forskningen kring typ 2-diabetes och levercancer, ju mer du dricker, desto lägre risken verkar vara.

Så precis vad kaffe innehåller som ger det sådana hälsosamma egenskaper?

Kaffebönor innehåller sjukdoms härjar antioxidanter, som kallas quinines, som blir mer potent efter röstningen. Enligt en Chemical Society pressmeddelande, är kaffe den främsta källan till antioxidanter i dieter – delvis eftersom vi dricker massor av det.

Denna typ av antioxidanter, tillsammans med magnesium som finns naturligt i kaffe påverkar blodsockernivåer och tros vara ansvarig för länken till en lägre risk för typ 2-diabetes.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …