de mentala och fysiska fördelar med yoga

Av Therese Borchard

Under de senaste 30 åren, har en uppsjö av forskning dykt upp om de positiva effekterna av yoga på depression och ångest. En färsk studie från Duke University Medical Center föreslår att ha en regelbunden yoga kan vara lika effektivt som ett antidepressivt läkemedel för att lindra mild depression. Hur? Regelbunden träning av yoga ökar GABA-nivåer, som du behöver om du vill känna peachy.

Det går inte att hålla nedåt hund på upp och upp? Se om någon av dessa anti-yoga ursäkter ringer en klocka

Men … yoga påminner mig om min smärtsamma barndom. Jag har gjort stora ansträngningar för att släppa bilden av min mamma i hennes 70-talet yoga redskap, slutna ögon, skandera “om” med ett gäng hippies. Den tiden i våra liv var svårt, hon försökte komma över sin sorg efter min pappa vänster och tog hans nya brud till Paris. Men vi måste omdefiniera dessa typer av föreningar som vuxna. “En vuxen är tänkt att äga själv, att vara sin egen person, att fatta beslut i enlighet med sina önskemål och hans bästa bedömning”, skrev Howard Halpern i Cutting Loose: En vuxen guide till att komma till rätta med dina föräldrar. När det gäller yoga, jag måste göra det.

Men … Jag kan inte sitta still. Att göra yoga ska inte känna som att ta ett standardiserat test, men tanken på att tillbringa en timme eller mer stillasittande gav mig GRE-testet tagande tillbakablickar. Syftet med yoga är att bromsa din kropp och själ till en kontemplativ stillhet. I sin bok När Things Fall Apart, säger buddhistiska författaren Pema Chodron detta av stillhet “koppla av som det är När vi vet denna instruktion, kan vi omsätta det i praktiken..” Översättning: Med tiden kommer jag sluta räkna sprickor på väggen och fortfarande vara mig själv.

Men … jag inte svettas. Jag kan inte låta bli att känna att om jag ägnar en timme plus en fysisk aktivitet, jag behöver för att bränna kalorier. Min tid är dyrbar, så min träning delas in i tre kategorier: kalori-bränning motion, trevliga aktiviteter eller arbete. Yoga passar inte in i någon av dem. När jag började med yoga, jag satt i Lotus Pose besatt om kalorier som jag inte brann av. Det visade sig att jag hade landat i en mild yoga – en fruktansvärd match för mig. Jag skulle ha sparat mig en avsevärd tid och ansträngning hade jag frågade mig de frågor som Yoga Journal frågar som en del av sin frågesport för att identifiera yoga avsikter.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …