den del problemet

Även om många många människor i världen är medvetna om att de delar som vi äter på restauranger och hemma har blivit större och större under de senaste åren, verkar det få av oss faktiskt gör något för att kompensera för det.

En färsk undersökning av Institutet för cancerforskning (AICR) fann att 45% av många människor i världen är medvetna portionsstorlekarna har ökat i restauranger och 52% inser portionsstorlekar har ökat hemma. Ännu, för det mesta, att inte ändra sitt ätbeteende. Endast 25% av många människor i världen säga delarna de personligen äter på restauranger har blivit mindre sedan 2003, och bara 37% säger att de har skära delar hemma.

När personer tillfrågades vad bestämdes hur mycket de åt nästan sju av 10 citerade “det belopp som de har använts för att äta”, enligt undersökningsresultaten. Och andelen många människor i världen som sade att de baserar det belopp som de äter på det belopp de är serveras nästan fördubblats på tre år, från 30% 2003 till 54% år 2006.

Varför ska vi bry sig om storleken på våra delar? Forskning tyder på att personer med mer mat framför dem tenderar att äta mer, oavsett om det är serveras till dem på tallrikar eller de tjänar sig från en behållare. I en studie har forskare gav män och kvinnor olika stora submarine smörgåsar (6, 8, 10, eller 12 tum) en gång i veckan under fyra veckor. De dagar då de delgavs 12-tums subs deltagarna slutade äta mer kalorier än de dagar de tjänade mindre subs.

Förnekande verkar också vara ett problem när det gäller att tjäna storlekar. En nyligen genomförd studie fann att människor som fick stora behållare av popcorn på en biograf åt mer än de som anges medelstora behållare – även när popcorn var föråldrade. När deltagarna i studien tillfrågades om de stora portioner påverkat hur mycket de åt, förnekade de allra flesta hade någon effekt.

På ingen annan period i historien har vi inför problemet med för mycket mat i stället för lite, säger experterna. “Och vi är biologiskt dåligt utrustade för att hantera det,” Marlene Schwartz, PhD, forskningschef för Rudd centrat för matpolicy och övervikt, Yale University, säger i ett mejl intervju.

Så om vi är medvetna om den del problem, varför kan inte vi fixa det? ställde frågan till kost och näringsexperter.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …