den nya stormarknaden: inte din mammas affär

Där kan du få nylagad lax kakor, kokos-crusted mahimahi, och grillad majskolv med koriander smör? Jag talar inte om en prydlig resta; detta är bara en typisk dag biljettpris på en stormarknad i närheten av mitt hus (Whole Foods). Livet har förändrats dramatiskt på så många sätt eftersom min mammas generation höja barn. Så jag antar att det är bara naturligt att matinköp erfarenhet speglar dessa förändringar.

I princip kan du sammanfatta den nya stormarknaden i tre ord

Kvalitet på New Supermarket

Människor idag kräver kvalitet i sina matvaror, från färskhet av deras kött till smaken och skönhet av frukten de köper. Många letar efter ekologiska livsmedel, eller livsmedel fria från artificiella ingredienser eller hormoner. Och idag finns det fler och fler produkter och butiker som är specialiserade på att föra denna typ av mat till dig. (Jag tror inte att ordet “ekologisk” var ännu i min mors ordförråd 40 år sedan.)

qualit; variet; bekvämlighet

Jag medger att vara särskilt noga mitt kött, fisk, och råvaror. Jag köper mitt kött endast två platser

För frukt, jag går in i en mängd olika butiker, utan att veta vad jag ska köpa. Det beror på att jag köper bara de frukter eller grönsaker som ser frisk och är i bästa form. Uppriktigt sagt, om de inte är fast och frisk, jag skulle hellre köpa mina frukter och grönsaker frysta.

En av de största förändringarna sedan min mamma radade mig runt som ett litet barn är att dagens stormarknad ger konsumenter så många val.

När du nå för en burk av flaska spaghetti sås, måste du bestämma mellan märken – och mellan smak val inom varje varumärke. Den kakmix avsnittet innehåller nu mixar för barer, brownies, kakor, tortes, mutter bröd och muffins. I stället för ett par märken av jordnötssmör och några typer av gelé, har du sylt och konserver i ett sortiment av smaker och grader av socker. Och du kan välja jordnötssmör som är krispigt eller slät, mindre fett, snurras med en annan smak, eller naturlig stil.

Det finns alla typer av val i bröd gången också. “Light” bröd, vitt bröd, vitt bröd med tillsats av fiber och näringsämnen, fullkornsbröd som ser vit, fullkornsbröd som ser brun, multi-grain bröd, franskt bröd, gourmet bröd – du kan även hitta grossist vete varmkorv och hamburgerbröd.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

En mindre kedja livsmedelsbutik som fortfarande har en gammaldags slaktare avdelning där de gör carving varje dag. Det är också där jag köper fisk och skaldjur; Whole Foods, där jag köper gräsätande nötkött val.