den största förloraren är inte realistiskt

Den största förloraren är den nyaste TV överlevande show. För nio veckor, är ett dussin människor tävlar om den största viktminskning – huffing, pustande, svälter, svettning, svära. Och ja, de är att förlora vikt.

De två lagen strategier: Den lågmälda blåttlag har gruppterapi, äter sex små måltider dagligen, och utövar några. Precis tvärtom för det röda laget: De tränar runt dygnet, sova lite, äter lite – stack av deras drill-sergeant stil tränare.

Glasfasad “frestelsen kylskåp,” fyllt med pizza, öl, kakor, pajer, är farligt nära. Kan dessa 12 personer stå emot deras största frestelser för $ 250.000? Ja det kan de.

Första veckan, det röda laget vann, förlorade 74 pounds totalt – med en kille att förlora 20 pounds. Dana röstades utanför Blue Tea; hennes förlust var bara fem pounds. (Men vid 167 pounds, Dana började mindre överviktiga än de flesta tävlande. Dana förlorade ytterligare 15 pounds senare.)

Det är verkligheten TV. Men realistiskt? Är aggressiva viktminskning taktik ett bra eller dåligt?

“Jag tror inte på sådant som starthjälp en viktminskning plan, inte ens för motiverande skäl”, säger Jody Wilkinson, MD, chef för Cooper Institute Center for viktkontroll.

Det finns vissa människor som svarar mycket bra på detta synsätt, men endast en mycket liten minoritet “, säger han.” För människor som inte har mycket vikt att förlora – som har någon motivation och beredskap – en aggressiv strategi kan arbeta . Men det är undantag snarare än regel.

Viktminskning är en tre- till femårs process, säger Wilkinson. “För livsstil för att ändra och fysiologi av kroppen för att ändra, är det verkligen en långsiktig process. Vi rekommenderar att förlora 1% av nuvarande kroppsvikt varje vecka. I annat fall blir kroppens kemi ur störning, och du förlorar bara vatten vikt och lean [muskel] vävnad, vilket orsakar din ämnesomsättning att sjunka, vilket gör det ännu svårare att gå ner i vikt. ”

Den mänskliga kroppen är verkligen inte utformad för att gå ner i vikt, förklarar Wilkinson. “Spara energi, gå upp i vikt, är kroppens överlevnadsmekanism i primitiva gånger, folk som kunde göra det var de som överlevde som helst kroppen känner det banta -.. Oavsett hur övervikt du är – det vill inte att gå ner i vikt och utlöser alla typer av svar som motstår viktminskning. ”

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …