hudproblem och behandlingar: diagnos och tester

Många hudproblem är tillfälliga och kan behandlas med läkemedel eller helt enkelt med tiden. Läs mer här.

Munsår – även kallade feber blåsor – är en smärtsam infektion orsakad av herpes simplex-virus (HSV).

Plantar vårtor och Palmer vårtor är vanliga, särskilt hos barn. Dessa vårtor är namngivna efter var de visas på kroppen. Palmer vårtor uppträder på händer, och fotvårtor på botten av foten.

Läs om orsakerna till håravfall, inklusive olika typer av håravfall.

En enda blister är oftast resultatet av friktion eller en mindre brännskada, vanligen på händer eller fötter.

Skavning kan uppstå var som helst på kroppen, men lår, ljumske, underarmar och bröstvårtor är särskilt utsatta.

Liktornar och förhårdnader kan vara irriterande, men din kropp faktiskt bildar dem för att skydda känslig hud. Liktornar och förhårdnader är ofta förväxlas med varandra.

Här är vad du behöver veta om hur man hålla huden säker och var man kan hitta solbränna lättnad om du kvar på din vilstol för länge.

Ibland död hud kan täppa upp en hårsäck. Som tvingar håret inuti att växa i sidled under huden, snarare än uppåt och utåt.

Muehrcke linjer visas som dubbla vita linjer som går över naglarna horisontellt. Villkoret är uppkallad efter Robert Muehrcke, MD. Han beskrev först tillståndet i British Medical Journal 1956.

Kallbrand är ett tillstånd som uppstår när kroppsvävnad dör. Den orsakas av en förlust av blodtillförsel på grund av en underliggande sjukdom, skada och / eller infektion. Fingrar, tår och ben oftast drabbas, men kallbrand kan också uppstå i kroppen, skadar organ och muskler.

Ett utslag indikerar en onormal förändring i hudfärg eller struktur. Utslag orsakas ofta av hudinflammation, som kan ha många orsaker.

I de flesta människor, är de tidiga stadierna av dermatit kännetecknas av röd, torr och kliande hud. Allvarligare dermatit kan leda till knaprig skalor eller blåsor som sekret vätska.

Vägglöss är små, ovala, brunaktiga insekter som lever på blod från djur eller människor. Vuxna vägglöss har platta kroppar om storleken av ett äpple utsäde. Efter utfodring, men deras kroppar svälla och är en rödaktig färg.

Finna orsaken till klåda och behandla någon underliggande hudsjukdom är det första steget i att lösa klåda.

Det finns ett antal hudåkommor som orsakar klumpar och stötar visas på ytan eller strax under huden. Denna artikel täcker några av de vanligaste.

Urtikaria, även känd som nässelutslag, är ett utbrott av svullna, bleka röda bulor eller plack (nässelutslag) på huden som visas plötsligt – antingen som ett resultat av kroppens negativa reaktion på vissa allergener, eller av okänd anledning.

Alopecia är den medicinska termen för baldnes; Det finns olika typer av håravfall, inklusive alopecia areata.

Vitiligo är ett tillstånd där vita fläckar utvecklas på huden. Valfri plats på kroppen kan påverkas och de flesta människor med vitiligo har vita fläckar på många områden av kroppen.

Åderbråck är stora, upp, svullna blodkärl som vrider och vänder. De utvecklar vanligen i benen och kan ses genom huden.

Intertrigo är ett fantasinamn för ett utslag som dyker upp mellan hudveck. Det är en mycket vanlig hudutslag som kan dyka upp under hela livet.

Löss och skabb är mycket smittsamma hudåkommor som involverar parasiter som lever på eller i huden.

Poison Ivy, gift ek och gift sumak är alla växter som kan orsaka en tillfällig irriterande utslag när de kommer i kontakt med huden. Detta utslag är en form av allergiskt kontakteksem.

Ett blåmärke är en vanlig hud skada som resulterar i en missfärgning av huden. Blod från skadade blodkroppar djupt under huden samlar nära ytan av huden vilket resulterar i vad vi tycker om som en svart och blå markering.

Många människor ofta kallar alla små, smärtfri knöl under huden “Aterom.” Men de är oftast epidermoida cystor.