idrottsskador: förhindra topp 10

Av Sarah Gleim

Om du älskar att spela sport – eller är redo att dyka in i ett lag ligan för att återhämta sig (eller utveckla) din Kickball eller softball färdigheter – visar upp med rätt växel är inte det enda att tänka på. Din kropp är mottagliga för många vanliga skador, bara för att du, ja … idrotta. Och medan du kan ha varit mer i riskzonen när du var liten och växer fortfarande, det betyder inte att du är säker från idrottsskador nu att du är en vuxen.

Det är goda nyheter, men. Du kan undvika de flesta av de olyckliga stukningar, sträckningar och benbrott som kan orsakas av en grov fotbollsmatch eller fotboll (eller bara glömma att sträcka). Vi har sammanställt en lista över de 10 vanligaste idrottsskador – och exakt hur du kan undvika att hamna på DL.

Flera skador hör till denna kategori, inklusive stukad fot, biceps tendinit och ansträngda hamstrings och ljumske muskler. Dessa skador är vanliga när man spelar sporter som innebär att springa, hoppa, med hjälp av dina axlar och stoppa och gå snabbt. Men certifierad manuell sjukgymnast Amy McGorry, PT, DPT, MTC, som innehar en doktorsexamen i sjukgymnastik och arbetar för Thrive Integrated Sjukgymnastik i New York, säger stukningar och stammar kan undvikas. “Du måste stärka dina muskler och träna en god flexibilitet regim som innefattar både en excentrisk [muskel förlängning] och koncentriska [muskel förkortning] program”, säger hon. “Dessa kommer att göra det möjligt för musklerna att vara redo för allt som kommer deras väg.”

Achilles tendinit förekommer oftast bland löpare eller idrottare som idrottar som inkluderar att springa och hoppa. Hälsenan – att senan på baksidan av fotleden – blir inflammerad och smärtsam från överanvändning, och i sämsta tänkbara scenarier, kan det riva.

McGorry säger att det är viktigt att ha bra förstärkning och flexibilitet program för att förebygga akut Achilles tendinit – som, om den inte behandlas, kan göra det svårt eller omöjligt att köra. “Kör i rätt skor är också viktiga eftersom de hjälper utsätta kroppen för mindre stress” McGorry säger. “Du vill också ha en bra, stark höftböjaren [muskel], och arbeta dig vadmuskeln att indirekt stärka hälsenan så det rör sig bättre.”

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …