lugnande din sjuka barn

En sjuk barn är sällan en glad baby. Ditt barn eller barn kommer sannolikt att vara noga och ur gängorna under sin sjukdom. Du vill kontrollera med din barnläkare, naturligtvis, och följa alla behandlingsanvisningar. Utöver detta kommer du bara att vänta på att sjukdomen ha sin gång. Under tiden finns det ett antal åtgärder du kan vidta för att lindra din sjuka spädbarn.

Massor av vätska; Se till att ditt barn blir mycket vätska för att förhindra uttorkning. Beroende på om du ammar eller flaskmatning, erbjuda ditt barn bröstet eller flaskan ofta för att ge både hydrering och komfort. Ditt barn kan också njuta av en flaska fylld med kallt vatten. Ge inte för mycket vatten till ditt barn om han är under 8 månader, eftersom hans njurar inte mogna nog att hantera för mycket vatten. Bröstmjölk eller formel är bäst i detta skede. Om han dricker mindre än vanligt, kom ihåg att erbjuda det oftare. Om du är orolig att han inte urinera sin vanliga mängden eller agerar trött eller uttorkad, kontakta din läkare.

Massor av res; Massor av vila och sömn kommer att lugna din sjuka barn och hjälpa henne att läka. Sätt ditt barn till sängs tidigt, om du kan, och uppmuntra tupplurar. Undvik situationer som över stimulerar ditt barn – och eventuellt utsätta andra för sina bakterier – och hålla henne så tyst som möjligt.

Näsdroppar; Om ditt barns näsa är särskilt överbelastad, kan du använda over-the-counter näsdroppar, gel eller spray för att tunna slem och lindra trafikstockningar. Kontrollera med din läkare först och fråga vilka specifika produkter hon rekommenderar. Använd två droppar i varje näsborre före utfodring och läggdags, eller när barnet verkar särskilt överbelastad

Skydda barn från infectio; Babys Vision: Vad ditt barn Se; Hjälp för ditt barns eksem

Nasal Syring; När du använder näsdroppar eller spray, använd en nasal spruta för att rensa barnets näsa av slem så hon kan andas lättare. Tydliga näsborrar två till tre gånger om dagen.

Humidifie; Köra en kall dimma luftfuktare i barnets rum kommer att hålla luften fuktig och minska trängseln. (Cool-dimma luftfuktare rekommenderas över varma, eftersom varm dimma enheter presenterar faran för brännskador.) Var noga med att följa tillverkarens anvisningar för att ändra filter och hålla luftfuktare ren, och fyll med färskt vatten varje dag för att förhindra mögel och bakterier .

Tidiga tecken på hörsel Los; Skydda dina barn: Get Your Shot; Bakterier på dagis: Frågor att ställa