öm hals? ta reda på om det är en kall, streptokocker i halsen, eller halsfluss

Oral Health Trends

Undrar om din smärtsam halsont är från en kall, streptokocker i halsen, eller halsfluss? Här finns hjälp med hur man berättar.

En halsont är ofta det första tecknet på en förkylning. Men får en halsont från en kall ofta bättre eller försvinner efter den första dagen eller två. Andra förkylningssymtom såsom snuva och trängsel kan följa halsont.

Strep-halsen, som är en infektion på grund av Streptococcus bakterier, är en annan orsak till halsont och halsfluss. Med streptokocker i halsen, är halsont ofta allvarligare och kvarstår.

Halsfluss är en smärtsam inflammation eller infektion i ton Sils, vävnadsmassor ligger på baksidan av halsen.

Halsont kan orsakas av virus eller bakterier. De vanligaste orsakerna till halsont är virus. Viral halsont åtföljs ofta av andra förkylningssymptom som kan inkludera en rinnande näsa, hosta, röda eller vattniga ögon, och nysningar. Andra orsaker till halsont är rökning, föroreningar eller irriterande i luften, allergier, och torr luft.

Förutom en halsont, andra förkylningssymptom inkluderar

Även om det inte finns något botemedel mot en halsont orsakas av en förkylningsvirus, det finns sätt att hjälpa dig att känna sig mer bekväm. Dricka varma vätskor, gurgla med varmt saltvatten, suger på is chips, eller ta en over-the-counter läkemedel kan lindra symptomen av smärta eller feber. När du är sjuk med en förkylning, är det också viktigt att få tillräckligt med vila, äta en hälsosam kost och dricka mycket vätska.

Over-the-counter kalla mediciner kan lindra kalla och halsont symptom. Emellertid fördelarna med dessa läkemedel är minimala. Några kalla läkemedel inkluderar

Antibiotika bör inte användas för att behandla en förkylningsvirus och halsont. Antibiotika är enbart effektivt mot bakterier. De kommer inte att fungera på halsont associerade med förkylningar, som orsakas av virus.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010