raka ben test för utvärdering av ländryggssmärta – ämne översikt

Raka ben tester görs för att hjälpa till att hitta orsaken till låg rygg och ben. För att göra det här testet, du ligger på rygg med båda benen raka. Din sjukvårdspersonal lyfter ena benet uppåt, hålla knä rakt.

Hur vet du när det ömmande smärta i ryggen är mer än du kan hantera ensam? Experterna är överens – om din ryggvärk är i samband med något av följande symtom, hoppa över at-home rättsmedel för tjänstgörande hjälp; Det finns flera röda flaggor som läkare leta efter när man utvärderar ländryggssmärta; Syftet med dessa varningssignaler är att upptäcka frakturer, tumörer eller infektioner i ryggraden. Om du har något av dessa röda flaggor tillsammans med ryggsmärtor, se din läkare så snart som möjligt; Feve; Säker,…

Kompression eller irritation av nervrötterna som leder till ischiasnerven kan ha flera orsaker, men den vanligaste är ett diskbråck på den lägsta delen av ryggen.

Om du har smärta ner på baksidan av benet under knäet när drabbade benet höjs, är positiv (onormal) testet. Det betyder att en eller flera av de nervrötter som leder till din ischiasnerven kan komprimeras eller irriterad; Om du gör detta test på opåverkade ben orsakar smärta i det drabbade benet, hjälper det att bekräfta att en av dessa nervrötter är komprimerad eller irriterad.