ryggradsfusion för skolios

I ryggradsfusion för skolios, är stavar, krokar, trådar, eller skruvar fäst vid den böjda delen av ryggraden och ryggraden rätas. Små bitar av ben är sedan lägga över ryggraden. Bendelarna kommer att växa tillsammans med den spinal bone, fusing den i rätt läge. Ryggradsfusion är en stor operation som vanligtvis tar flera timmar att slutföra.

Den kirurgiska tekniken oftast används för att räta ut och stabilisera ryggraden är att göra operation från baksidan, som kallas bakre strategi.

Ett annat alternativ är att göra operationen från framsidan av kroppen, som kallas den främre ansats.

Antibiotika för att förhindra infektion ges vanligtvis vid början av kirurgi och fortsatte under 48 timmar efter operationen.

De flesta människor tillbringar flera dagar på sjukhuset efter operationen, gradvis öka sin rörelse över de flera dagar. Beroende på vilken teknik användes, kan vissa människor monteras för ett stag, men det är mycket mindre vanligt nu än tidigare.

Vid tiden en person lämnar sjukhuset efter operationen, kommer han eller hon att kunna klä sig, bada, mata sig själv, och gå runt. Ett barn kan inte återvända till skolan för tre till fyra veckor.

Läkemedel som används för att minska smärta kommer successivt minskat under ett par veckor.

Efter operation, är det viktigt att undvika extrema böjning, vridning, lutande, eller lyft av föremål som väger mer än 10 pund (4,5 kg). Man bör räkna med att spendera de första veckorna hemma med enstaka viloperioder under dagen.

Aktiviteter som kan JAR ryggraden-inklusive tävlingsidrott, skridskoåkning, rullskridskor, och skidåkning (vatten eller snö) -är begränsade till sex till tolv månader. Cykling och simning kan oftast återupptas i tre till fyra månader, om inte förbjudet enligt ett stag eller gjuten.

Kirurgi är indicerat för

Andra faktorer beaktas innan operation inkluderar

Ditt barn har en måttlig till svår kurva eller din är svår, och kurvan blir värre; Du har smärta eller svårt att göra dina dagliga aktiviteter; Stagning kan inte användas eller inte fungerar.

Ålder, skelett ålder och status av puberteten; Lokalisering av kurvan.

Kirurgi kan övervägas i vissa situationer, såsom

För mycket små barn, är tidpunkten för kirurgi vid svår skolios kontroversiell. Vissa experter tror att operationen ska skjutas upp tills barnet är minst 10 år gammal och helst 12 eftersom kirurgi stoppar tillväxten av den del av ryggraden som är smält. Men i vissa situationer, tidig kirurgi kan inte undvikas.

Om operationen är framgångsrik beror på många faktorer, bland annat flexibilitet kurvan och den teknik som användes.

Fler krok, multipla skruvar (som kan även innefatta krokar) och dubbelstångsystem förbättra formen av ryggraden och tillbaka sett bakifrån och från sidan.

Målet med operationen är inte en helt rak rygg men balanserat, i vilken fusion förhindrar kurvan från att bli värre.

Efter operation, ryggsmärta hos vuxna blir oftast bättre eller försvinner.

Risker med operation inkluderar neurologiska komplikationer, infektioner och lungproblem.

Kirurgi i en vuxen bär en högre frekvens av komplikationer och risker än i ett barn eller tonåring, inklusive blodproppar, infektion, och neurologiska komplikationer.

Tidiga komplikationer av operation inkluderar följande

Sena komplikationer efter operation inkluderar följande

Fusing det böjda området av ryggraden kommer att orsaka den del av ryggraden att sluta växa. Men detta bör inte kraftigt påverka ett barns vuxen höjd, eftersom resten av ryggraden kommer att fortsätta att växa normalt.

Slutföra operationen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förbereda för denna operation.

John Pope, MD – Pediatric; Robert B. Keller, MD – Ortopedi

November 14, 2014

En vuxen som har svårt att andas eller som har handikappande ryggsmärta orsakad av skolios, En mycket litet barn som har en svår spinal kurva (s).

Ileus (lat tarm) är en vanlig komplikation efter ryggradsfusion. Att behandla denna komplikation är personen inte tillåtet att ha någon mat och dryck genom munnen till dess att normal tarmfunktion avkastning vanligtvis inom 36 till 72 timmar efter operationen; Kollaps av en liten del av lungan är en vanlig orsak till feber efter operationen. Frekvent vridning av personen och djupandning och hosta hjälp förhindra detta; Djupa sårinfektioner är sällsynta men kan kräva en annan operation.

Ryggont; Fel på fusionen. En stav eller instrument som bryter vanligtvis tyder på att inte tillräckligt med ben har bildats fullständigt smälter benen ihop. Men om det inte finns någon smärta och kurvan verkar stabil, inte en bruten stav behöver inte tas bort; Förlust av ryggradens lordos (platt-back syndrom) kännetecknas av övre ryggont, lägre nacksmärta, oförmåga att stå upp rakt, ökar övre delen av ryggen trötthet med långvarig upprätt hållning, och främre låret och knä smärta; Även neurologiska komplikationer är ovanliga, kan de förekomma. För att minska risken, de flesta sjukhus använder intraoperativ elektronisk övervakning av ryggmärgen funktion.