schilder sjukdom (variant av multipel skleros hos barn)

Notera: Schilder sjukdom är inte samma sak som Addison-Schilder sjukdom (adrenoleukodystrofi). Schilder sjukdom är en sällsynt progressiv demyeliniserande sjukdom som oftast börjar i barndomen. Symptomen kan omfatta demens, afasi, krampanfall, personlighetsförändringar, dålig uppmärksamhet, skakningar, balans instabilitet, inkontinens, muskelsvaghet, huvudvärk, kräkningar, och vision och talsvårigheter. Störningen är en variant av multipel skleros.

Behandling för sjukdomen följer etablerade standarder i multipel skleros och inkluderar kortikosteroider, beta-interferon eller immunosuppressiv behandling och symtomatisk behandling.

Som med multipel skleros, kursen och prognos av Schilder sjukdom är oförutsägbara. För vissa individer störningen är progressivt med en stadig, oupphörlig kurs. Andra kan uppleva betydande förbättring och till och med remission. I vissa fall är Schilder sjukdom dödlig.

NINDS stödjer och bedriver ett omfattande forskningsprogram om demyeliniserande sjukdomar som Schilder sjukdom. En stor del av denna forskning är inriktad på att lära mer om dessa sjukdomar och hitta sätt att förebygga, behandla och bota dem.

Multipel skleros: hopp genom forskning

 Offentlig information från National Institutes amerikanska of Health

Beredd b; Office of Communications och Public Liaiso; National Institute of neurologiska sjukdomar och Strok; National Institutes of Healt; Bethesda, MD 20892