schizofreni: uppmuntrande sociala färdigheter – ämne översikt

Några symptom på schizofreni kan vara svåra att behandla, såsom att hitta lite eller ingen glädje i livet och känner ingen känslor. Läkemedel inte alltid fungerar bra för dessa symtom. Du kan hitta dessa symtom är svåra att hantera, eftersom de ofta är långvariga och kan göra din älskade en verkar vara oroad bara om sig själv.

Paranoid schizofreni, eller schizofreni med paranoia som läkarna nu kallar det, är det vanligaste exemplet på detta psykisk sjukdom; Schizofreni är en typ av psykos, ditt sinne inte överens med verkligheten. Det påverkar hur du tänker och beter sig. Detta kan visa upp på olika sätt och vid olika tidpunkter, till och med i en och samma person. Sjukdomen börjar vanligtvis i slutet av tonåren eller ung vuxen ålder; Personer med paranoida vanföreställningar är orimligt misstänksam mot andra. Detta kan göra det svårt för dem att hålla …

Kom ihåg att symptomen kan försvinna, men det kommer att ta tid. Förvänta dig inte för mycket för fort. Ger en känsla av hopp. Fråga inte för snabba förändringar; Förstå att det du kan se som “vara lat” eller har en “attitydproblem” är sjukdomen. Även om det kan vara mycket svårt, inte bli arg eller upprörd. Detta kan ge ett viktigt stöd till din älskade; Uppmuntra personen att fokusera på sina egna mål för återvinning. Detta kan hjälpa personen återansluta med andra; Försiktigt föreslå saker att göra. Dessa kan vara sociala evenemang eller små uppgifter runt huset, såsom sopa golvet; Säg exakt vad du vill. Förvänta dig inte din älskade att läsa dina tankar eller förstå tips. Till exempel frågar “Kan du hjälpa mig sopa golvet?” och inte “Det skulle vara trevligt om golv städades, om du antyder något personen velat göra i det förflutna, påminna honom eller henne om detta, om din älskade en agerar på förslag, prisa honom eller henne, oavsett hur liten du kanske tror att det är, om din familjemedlem inte agera på ditt förslag, inte pressa honom inte eller henne att göra det, eftersom det kan göra din älskades mår sämre Tänk på att din älskade en kommer att agera när han. eller hon kan.