scleroterapi

Sclerotherapy, en beprövad medicinsk åtgärd som har varit i bruk sedan 1930-talet, används för att eliminera åderbråck och ådernät. Under förfarandet en lösning (i allmänhet ett salt eller ett irriterande lösning) injiceras direkt in i venen. Lösningen irriterar slemhinnan i blodkärl, vilket kan göra att svälla och hålla ihop och blodet att koagulera. Med tiden förvandlas fartyget i ärrvävnad som bleknar ur sikte.

Före sclerotherapy, kommer du att ha ett inledande samråd med en hudläkare eller vaskulär specialist som kommer att avgöra om förfarandet är rätt för dig.

Scleroterapi rekommenderas inte i följande fall

Vener som är potentiellt användbart för framtida hjärtbypasskirurgi i allmänhet inte komma i fråga för sclerotherapy, om de inte redan anses oanvändbara.

Under scleroterapi är sklerose lösning injiceras genom en mycket fin nål direkt in i venen. Vid denna punkt, kan du uppleva lindriga besvär och / eller kramper under en till två minuter, särskilt när större vener injiceras.

Scleroterapi utförs på läkarmottagningen av en hudläkare eller en kirurg, och själva förfarandet tar cirka 15 till 45 minuter. Antalet vener som injicerats i en session beror på storleken och placeringen av venerna, liksom din allmänna medicinska tillstånd.

Före sclerotherapy, bör du undvika vissa mediciner. Tala med din läkare om alla läkemedel (inklusive receptfria läkemedel, örter och kosttillskott) du tar innan förfarandet. Vissa läkare rekommenderar att undvika aspirin, ibuprofen (t.ex. Alvedon, Motrin och Nuprin) eller andra antiinflammatoriska läkemedel för 48-72 timmar före sclerotherapy.

Om du behöver ta ett antibiotikum innan sclerotherapy, kontakta din läkare.

Ingen lotion bör tillämpas på benen före ingreppet (band fastnar inte) och det är bäst att bära shorts till förfarandet.

Maximera din hudvård att se yngre nu.

Ser bra ut i varje Phot; Hur ta hand om torr, Red Ski; Överraskande sätt att minska rynkor; Förvisa påsar under ögonen