sclerotherapy för åderbråck och ådernät

Scleroterapi är ett medicinskt ingrepp som används för att eliminera åderbråck och ådernät. Scleroterapi innebär en injektion av en lösning (i allmänhet en saltlösning) direkt i en ven. Lösningen irriterar slemhinnan i blodkärl, vilket kan göra att svälla och hålla ihop och blodet att koagulera. Med tiden förvandlas fartyget i ärrvävnad som bleknar ur sikte.

Före sclerotherapy, kommer du att ha ett inledande samråd med en hudläkare eller vaskulär specialist som kommer att avgöra om du är en bra kandidat för förfarandet.

Du är inte berättigad om du är gravid. Du kan ha scleroterapi om du tar p-piller. Om du har haft en blodpropp i det förflutna, kommer din behörighet beslutas på individuell basis, och kommer att bero på den allmänna hälsan i området behöver behandling samt orsaken till koagulera.

Vener som är potentiellt användbart för framtida hjärtbypasskirurgi i allmänhet inte komma i fråga för sclerotherapy, om de inte redan anses oanvändbara.

I de flesta fall av sclerotherapy, är saltlösningen injiceras genom en mycket fin nål direkt in i venen. Vid denna punkt, kan du uppleva lindriga besvär och kramper i en till två minuter, särskilt när större vener injiceras. Själva förfarandet tar cirka 15 till 30 minuter.

Antalet vener som injicerats i en session beror på storleken och placeringen av venerna, såväl som den allmänna medicinska tillståndet hos patienten.

Scleroterapi utförs på läkarmottagningen av en hudläkare eller en kirurg och kräver att du inte gör någon aerob aktivitet för ett par dagar efter ingreppet.

Före sclerotherapy, bör du undvika vissa mediciner. Tala med din läkare om alla läkemedel (inklusive receptfria läkemedel, örter och kosttillskott) du tar. Om du behöver ta ett antibiotikum innan sclerotherapy, kontakta din läkare. Ingen lotion bör tillämpas på benen innan förfarandet.

Vissa läkare rekommenderar att undvika aspirin, ibuprofen (såsom Alvedon, Motrin, och Nuprin) eller andra antiinflammatoriska läkemedel under 48-72 timmar före sclerotherapy. Tylenol, bör dock inte påverka den här proceduren.

Maximera din hudvård att se yngre nu.

Ser bra ut i varje Phot; Hur ta hand om torr, Red Ski; Överraskande sätt att minska rynkor; Förvisa påsar under ögonen