sköldkörtel biopsi

Kvinnors hälsa Trends

En sköldkörtel biopsi är ett förfarande i vilket ett litet prov av vävnad tas bort från sköldkörteln och tittade på under ett mikroskop för cancer, infektion eller andra sköldkörtelproblem. Sköldkörteln finns framför luftstrupen (luftstrupen), strax under struphuvudet (struphuvudet).

En sköldkörteln biopsi görs för att

Tala om för din läkare om du

Innan en sköldkörtel biopsi, kan du behöva ta blodprov för att se om du har några blödningsproblem eller blod -clotting störningar.

För att förbereda en sköldkörtel biopsi

Fine-nål biopsi. Läkaren sätter en tunn nål genom huden och in i sköldkörteln. Många sköldkörtel specialister vilja använda en nål biopsi metod snarare än kirurgi; Öppen biopsi. Läkaren gör ett snitt (snitt) genom huden att se sköldkörteln. Denna metod sker när andra tester inte har hittat orsaken till dina symptom; Kärn nål biopsi. Läkaren för in en nål med en speciell spets och tar bort ett vävnadsprov om storleken på ett riskorn.

Hitta orsaken till en klump (knuta) som finns i sköldkörteln. Klumpar i sköldkörteln kan hittas under en fysisk undersökning eller ses på en sköldkörtel ultraljud test eller radioaktiv sköldkörtel scan; Hitta orsaken till en struma. Symtom på en struma inkluderar andning och sväljproblem, en känsla av uppsvälld nacke och viktminskning.

Ta några mediciner regelbundet. Var noga med din läkare känner till namn och doser av alla dina mediciner; Är allergisk mot något läkemedel, inklusive bedövningsmedel; Har haft problem med blödningar eller ta blodförtunnande medel, såsom acetylsalicylsyra eller warfarin (Waran, till exempel).

Du behöver inte göra något innan en nål biopsi. Du kommer att vara vaken under biopsi; Du kommer att få narkos och sova under en öppen biopsi. Följ instruktionerna exakt om när du ska sluta äta och dricka. Om du inte gör det, kan din förfarandet inställas. Om din läkare sagt till dig att ta dina mediciner på dagen för förfarandet, ta dem med bara en klunk vatten.