skolios: spinal instrumentering utan fusion – ämne översikt

Ryggradsinstrument utan fusion för skolios innebär knutna enheter (t.ex. metallstänger, krokar, trådar och skruvar) i eller i närheten av ryggraden för att korrigera en spinal kurva utan att smälta kotor tillsammans. Målet med detta kirurgiska ingrepp är att stabilisera en svår spinal kurva i ett växande barn utan att smälta en del av ryggraden som skulle sluta tillväxten i området.

De flesta människor har upplevt ryggsmärtor någon gång i sitt liv. Orsakerna till ryggont är många, några är självförvållad på grund av en livstid av dåliga vanor. Andra ryggsmärtor orsaker olyckor, muskelspänningar och idrottsskador. Även om orsakerna kan vara olika, oftast de delar samma symptom; Symtom på ryggsmärta kan includ; Ihållande värk eller stelhet någonstans längs ryggraden, från basen av halsen till svans bon; Sharp, lokaliserad smärta i nacken, …

Fördelarna med detta förfarande inkluderar att det

Begränsningar i detta förfarande inkluderar

Det behövs steloperation av ryggraden när barnet är nästan växt färdigt.

Trots dessa begränsningar är användningen av instrument utan fusion ett viktigt alternativ för vissa barn som har svår skolios och som fortfarande växer.

Tillåter normal vertikal tillväxt av ryggraden; Kan stabilisera en allvarlig ryggradskurva; Förhindrar en spinal kurva från att bli värre.

Möjliga komplikationer från kirurgi, såsom anordningar som inte stannar på plats eller bryta, behovet av att ta bort enheter på grund av infektion eller andra problem, eller behovet av en operation; Behovet av flera operationer (så många som sex operationer, eller två operationer per år) för att förlänga enheterna; Behovet av att bära en heltid stag.