skörbjugg gräs: användningsområden, biverkningar, interaktioner och varningar

CochlÃaire, CochlÃaire Officinale, Cochlearia officinalis, Coclearia, Cranson, Cranson officinell, Herbe aux Cuillères, Herbe au Scorbut, Hierba del Escorbuto, Scrubby Grass, Spoonwort.

Skörbjugg gräs är en ört. Dess blad och blommande delar används för att göra medicin; Skörbjugg gräs har fått sitt namn från det faktum att sjömän brukade ta den för att förhindra en sjukdom som kallas skörbjugg. Folk blir skörbjugg när de inte får tillräckligt med vitamin C (C-vitaminbrist), som finns i citrusfrukter. Skörbjugg var ett vanligt problem bland sjömän som inte kunde få färsk frukt till havs; Människor tar skörbjugg gräs för C-vitaminbrist, gikt, artrit, magont, och vätskeretention. Det används också som en â € œ blod purifier.â €; Vissa människor tillämpa skörbjugg gräs direkt till det drabbade området för hudirritationer, kräfta sår och tandköttsinflammation; Skörbjugg gräs (Cochlearia officinalis) kallas ibland vattenkrasse. Var noga med att inte förväxla den med vattenkrasse (Nasturtium officinale). Du kan se skillnaden eftersom skörbjugg gräs blommor har en stark doft och smak när de gnuggas.

Skörbjugg gräs innehåller en hög koncentration av vitamin C. Det kan också ha möjlighet att bekämpa bakterier och fungerar som ett laxermedel.

Tillräckliga bevis fo; C-vitaminbrist; Gikt; Artrit; Magont; Hudirritation, när de appliceras direkt på det drabbade området; Tandköttssjukdom, när de appliceras direkt på det drabbade området; Andra tillstånd. Det behövs mer bevis för att betygsätta effektiviteten av skörbjugg gräs för dessa användningsområden.

Det finns inte tillräcklig information för att veta om skörbjugg gräs är säker. Det kan orsaka magen och irritation tarm när stora mängder tas genom munnen. Det kan också irritera huden när den appliceras direkt på huden; Särskilda försiktighetsåtgärder och varningar: Graviditet och amning -feeding: Inte tillräckligt är känt om användningen av skörbjugg gräs under graviditet och amning -feeding. Bo på den säkra sidan och undvika att använda.

Skörbjugg gräs kan ha en effekt som en vatten-piller eller “diuretikum.” Ta skörbjugg gräs kan minska hur väl kroppen gör sig av med litium. Detta skulle kunna öka hur mycket litium är i kroppen och leda till allvarliga biverkningar. Prata med din läkare innan du använder denna produkt om du tar litium. Din litiumdosen kan behöva ändras.

Lämplig dos av skörbjugg gräs beror på flera faktorer, såsom användarens ålder, hälsa, och flera andra villkor. Vid denna tid finns det inte tillräckligt med vetenskapliga belägg för att fastställa ett lämpligt intervall av doser för skörbjugg gräs. Kom ihåg att naturliga produkter är inte alltid nödvändigtvis säker och doser kan vara viktigt. Var noga med att följa relevanta anvisningarna på produktetiketter och kontakta apoteket eller läkare eller annan sjukvårdspersonal innan du använder.

referenser

Chevallier A. Encyclopedia of örtmedicin. 2nd ed. New York, NY: DK Publ, Inc., 2000.

Naturläkemedel omfattande databas konsumentversionen. se Naturläkemedel omfattande databas Professional version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, C-vitamin, depression