sömnstörningar hos barn

Är ditt barn har svårt att sova? Vi vet alla att vilsam sömn är nödvändig för att läka och reparera kroppen. Men de senaste hälsorapporter tyder på att många barn i USA är kroniskt sömnbrist. Till exempel, i en nationell Sleep Foundation (NSF) undersökning, fann forskarna att mer än två av tre barn i åldern 10 och under har upplevt någon typ av sömnproblem.

Andra studier har kopplat dålig sömn hos barn med dåliga betyg i klasser som matematik, läsning och skrivning. Dessutom har vissa studier visar att sömnstörningar barn har mer depressiva symtom och ångest.

Liksom hos vuxna, det finns alla möjliga orsaker till varför barn inte sover bra. Några av dessa skäl är allvarligare än andra. Men om du har ett problem sleeper (eller två) i ditt hus, det finns sätt att hjälpa alla, inklusive föräldrar, få en god natts sömn och känna alert och produktiv nästa dag.

Livsmedel som hjälper eller skada din sömn

Sömnproblem indelas i två huvudkategorier. Den första är dyssomnias. Hos barn kan dyssomnias omfatta

Den andra klassen av sömnstörningar är Parasomni. Exempel på vanliga Parasomni inkluderar

Sömnlöshet är en störning av sömncykel som innehåller svårigheter med att få sova, svårt att sova, och möjligen tidigt på morgonen uppvaknanden. Hos barn kan sömnlöshet pågå några nätter eller kan vara långsiktigt varaktiga veckor. Barn med sömn ångest kan ha sömnlöshet. Andra sömnlöshet utlösande faktorer dagligen eller kronisk stress, smärta eller psykiska problem.

Om ditt barn har sömnlöshet, här finns saker du kan göra