spinal dekomprimering terapi: är det rätt för dig?

Om du har bestående ryggont och andra symptom, vet du hur störande för ditt liv kan det vara. Det går inte att tänka på lite annat än att finna lättnad. Vissa människor vänder sig till spinal dekomprimering terapi – antingen kirurgisk eller icke-kirurgisk. Här är vad du behöver veta för att hjälpa avgöra om det kan vara rätt för dig.

Icke-kirurgisk spinal decompression är en typ av motor dragkraft som kan hjälpa till att lindra ryggsmärtor. Spinal dekompression fungerar genom att försiktigt sträcker ryggraden. Som ändrar den kraft och position av ryggraden. Denna förändring tar trycket på spinal skivor, som är gelliknande kuddar mellan benen i ryggraden, genom att skapa undertryck i skivan. Som ett resultat, utbuktning eller herniated skivor kan dra, med tryck av nerver och andra strukturer i ryggraden. Detta i sin tur, hjälper till att främja förflyttning av vatten, syre och näringsrika vätskor in diskarna så att de kan läka.

Läkare har använt icke-kirurgisk spinal dekomprimering i ett försök att behandla

Det behövs mer forskning för att fastställa säkerheten och effektiviteten hos icke-kirurgisk spinal dekompression. För att veta hur effektivt det egentligen är, forskare måste jämföra spinal dekompression med andra alternativ till kirurgi. Dessa inkluderar

Du är helt klädd under spinal dekomprimering terapi. Läkaren passar dig med en sele runt bäckenet och en annan runt stammen. Du antingen ligga nedåt eller uppåt på en datorstyrd bord. En läkare driver datorn, anpassa behandlingen efter dina specifika behov.

Behandlingen kan pågå 30 till 45 minuter och du kan behöva 20 till 28 behandlingar under fem till sju veckor. Före eller efter behandling, kan du ha andra typer av behandling, såsom