strep halsen-prov och tester

Oral Health Trends

Streptokocker i halsen diagnostiseras från din sjukdomshistoria, en fysisk undersökning av halsen och ett arbetskrafttest, såsom en halskultur. Ibland kan en snabb strep test används för att kontrollera streptokocker. Din läkare kan bekräfta resultaten av den snabba strep-test med en halskultur.

Är du bakom på dina tandläkarbesök, och nu du drivs på av en tandvärk, andra tandproblem, eller skuld; Om så är fallet, vara beredd – inte för en föreläsning från din tandläkare – men för att upptäcka att det finns en mängd nya alternativ för att hålla tänderna friska och vackra, Här är några av de nyare förfaranden och tekniker tandvård som ledande tandläkare tar med i sina metoder.

Den ena eller båda av följande tester används för att bekräfta att du har halsfluss.

Om symptom på streptokocker i halsen är närvarande, är det viktigt att testas för streptokock-infektion. Snabb behandling kommer att minska spridningen av streptokocker i halsen och kan minska risken för komplikationer, såsom infektion sprider sig till andra delar av kroppen som orsakar örat eller bihåleinflammation eller en böld bakom eller runt tonsiller (halsböld).

Om du behöver testas för streptokocker i halsen, kan valet mellan en snabb strep-test och en halskultur inte vara klar. Det kan hjälpa till att diskutera med din läkare om fördelar och nackdelar med varje test. Till exempel, resulterar från en snabb strep-test är tillgängliga inom 10 till 15 minuter, och resultaten från en halskultur kan ta en till två dagar. En halskultur är mer exakt.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010

En nyligen feber 101 ° F (38,3 ° C) eller highe; Vita eller gula fläckar eller beläggning på halsen eller tonsiller; Svullna eller ömma lymfkörtlar på nec; Avsaknad av tecken på en förkylning eller övre luftvägsinfektion, såsom hosta eller nysningar

Snabb strep testet analyseras bakterierna i halsen för att se om strep är orsaken till din halsont. Läkaren använder en bomullspinne för att samla celler från baksidan av halsen för att testa; Hals kultur är också ett test som analyserar celler från baksidan av halsen. Cellerna samlas med en bomullspinne och placerades sedan i en behållare med ämnen som främjar tillväxten av strep bakterier. Om strep bakterier växer, är kulturen positivt. Om strep bakterier inte växer, är kulturen negativt.

Ett negativt snabb strep testresultat kan betyda att det inte finns några strep bakterier som finns. Men den snabba strep-test kan ge negativa resultat även när streptokocker bakterier är närvarande (falskt negativa testresultat). Om den snabba strep testresultatet är negativt men streptokocker i halsen är fortfarande misstänkt, kan din läkare ordinera en halskultur att verifiera resultaten; Om den snabba strep testresultatet är positivt, inte behövs en halskultur. Antibiotikabehandling kan startas direkt. Antibiotika kan inte göra dig frisk snabbare. Men de förkorta den tid du har möjlighet att sprida sjukdomen till andra. Antibiotika sänka även risken för att sprida infektionen till andra delar av kroppen.