stress relievers och avkoppling tips

Stress är en del av livet. Även om en del stress är normalt och även behov kan för mycket av det påverka din livskvalitet och din hälsa. Det finns enkla saker du kan göra för att lindra stress.

När du känner dig stressad, kan du

Du kan också göra vissa förändringar i din dagliga vanor för att minska och lindra stress.

Din kropp kan reagera på stress genom att spänna upp, vilket kan orsaka smärta. Om du lär dig att slappna av dina muskler, kan du minska muskelspänningar och ångest. Progressiv muskelavslappning är en övning som kan hjälpa dig att göra detta.

I progressiv muskelavslappning, du spänd och sedan koppla relaterade muskelgrupper. Du kan använda ett avslappningsband eller cd för att hjälpa dig att gå igenom alla muskelgrupper. Eller så kan du lära muskelgrupper och arbeta igenom dem från minnet.

Hitta en lugn plats där du inte kommer bli störd. Var säker på att du kan ligga på rygg i komfort.

För varje muskelgrupp

Här är de muskelgrupper

Händer och armar

Ta långsamma, djupa andetag; Blötlägg i ett varmt bad, Lyssna på lugnande musik; Ta en promenad eller göra någon annan aktivitet; Meditera eller be; Ta ett yogapass; Har en massage eller tillbaka rub; Har en varm dryck som inte har alkohol eller koffein.

Få gott om sömn; Hålla kontakten med din familj, vänner och andra omtänksamma människor i ditt liv; Få regelbunden motion. Det kan hjälpa dig rensa ditt sinne och arbeta bort känslor av frustration och ångest; Inte dricka eller äta något som har koffein i den. Koffein kan få dig att känna “avvecklas” och mer stressade; Rök inte eller använder tobak. Nikotin kan få dig att känna mer orolig; Dricker inte alkohol. Det kan orsaka sömnproblem och depression.

Händer: Gör en snäv näve; Handleder och underarmar: Spänd dem och böja händerna tillbaka på handleden; Biceps och överarmar: Gör dina händer i nävarna, böja armarna vid armbågarna och spänd dina biceps; Axlar: skaka av sig dem.