stretchövningar på skrivbordet: 12 enkla tips

Du kan känna sig obekväma att göra stretchövningar vid skrivbordet. Men just nu, när du sitter där på din dator, gör du en av de värsta saker du kan göra för din kropp – du sitter still. Och inte bara det, men det sätt du sitter – och typ, och håll telefonen – kan omfattande förödelse på dina ben, leder och muskler.

Personer som sitter vid sina datorer för timmar varje dag – de är i för allvarliga medicinska problem “, säger Sharon Hame, MD, associerar klinisk professor vid UCLA avdelning ortopedisk kirurgi.” Vi ser fler saker än framknä tunne; dessa smärtor gå upp armen till armbågen och axeln och sedan översätta till nacke och rygg. Det är ett stort problem.

Förutom karpaltunnelsyndrom och andra traditionella ergonomiska frågor, nya problem dyker upp, säger Hame. “Jag såg en kvinna igår som hade tennisarmbåge. Hon fick det på jobbet från hur hon svarade telefonen och arbetade vid datorn.” Lösningen, säger experterna, är att bryta upp ditt arbete genom att göra stretchövningar vid skrivbordet.

Värk och smärta, att inte tala om viktökning som kan bli följden av hunching över skrivbordet hela dagen, är bara början. “Folk ska inte vara självbelåtna om att flytta bara för att de inte är överviktiga”, säger Angela Smith, MD, ortoped vid barnsjukhuset i Philadelphia och tidigare ordförande för College of Sports Medicine. “Det finns en hel del magra människor som, eftersom de inte utövar för styrka och balans, är osteoporotiska frakturer som väntar på att hända.

Så vad kan du göra för att avvärja smärta och stelhet och öka din energi och vakenhet? konsult ortopeder och motion specialister för 12 enkla stretchövningar vid skrivbordet som kommer att släppa spänningen från topp till tå. De tar bara några minuter. Ställ in larm på din mobiltelefon eller dator för att gå ut varje timme för att påminna dig att det är dags att stiga upp och sträcka.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …