strokerehabilitering-oro vårdgivaren

Att ta hand om en kär som har haft en stroke kan vara svårt för många skäl. Du kan vara rädd att din älskade en kommer att ha en annan stroke eller inte kommer att kunna acceptera eller övervinna funktionshinder. Du kanske orolig för att du inte är beredd att ta hand om någon som bara har haft en stroke. Eller du kanske har dina egna hälsoproblem som gör det svårt för dig att ta hand om en annan person. Du kan också bli deprimerad över att förlora den livsstil som du tidigare haft med din älskade. Och du kan oroa kostnaderna för rehabilitering (rehab) och en inkomstförlust.

Här är några sätt som du kan hjälpa till med din älskade en återhämtning

Du kommer också att behöva ta hand om din egen välbefinnande.

För mer information om omvårdnad, vårdgivare tips.

Ge stöd och uppmuntran för att delta i rehab program; Besök och prata med din älskade en ofta. Uppmuntra ditt älskade att göra aktiviteter, som att spela ett spel med dig. Håll kontakten med din älskade sina vänner så mycket som möjligt, och uppmuntra dem att besöka; Delta i utbildningsprogram och delta rehab sessioner så mycket som möjligt; Hjälp din älskade man lära och träna nya färdigheter; Ta reda på vad din älskade man kan göra på egen hand eller behöver hjälp med. Undvik att göra saker för din älskade att han eller hon kan göra utan hjälp.

Ät gott, få tillräckligt med vila och ta tid att göra saker som du tycker om. Ut ur huset så mycket som möjligt; Se till att du inte ignorera din egen hälsa samtidigt som du vårdar din älskade. Försök inte att göra allt själv. Håll koll på dina egna läkarbesök och se till att ta egna mediciner regelbundet. Fråga andra familjemedlemmar för att hjälpa. Ta reda på om du uppfyller kraven för en vuxen dagvård eller hemsjukvård besök att hjälpa till med rehab; Leta upp en stödgrupp för att delta. Du hittar dem genom lokala kapitel i Stroke Association (en uppdelning av Heart Association) eller National Stroke Association. Kontrollera också med rehab team för idéer och hjälp. De kanske kan ge råd om försäkringsskydd samt; Schema tid för dig själv. Få ut ur huset och göra saker som du tycker om, springa ärenden, eller shoppa.