symtom på bäckeninfektion – ämne översikt

Kvinnors hälsa Trends

Onormal vaginal blödning med feber kan orsakas av en infektion i bäckenorganen. Under din tid, kan bakterier resa upp i slidan till livmodern och äggledarna och orsaka en infektion. Detta är vanligare under menstruationen men kan inträffa när som helst under menstruationscykeln.

Underlivsinfektioner orsakas ofta av bakterier. Det är viktigt att behandla bäckeninfektioner direkt för att

Sexuellt aktiva kvinnor, särskilt de som har mer än ett kön partner, är mer benägna att ha underlivsinfektioner. Och risken för infektion ökar om du

Toxiskt chocksyndrom (TSS) är en sällsynt och allvarligt tillstånd som har kopplats till tamponganvändning. En viktig symptom på TSS är ett utslag som ser ut som en solbränna som utvecklas inom 2 dagar efter uppkomsten av en feber av 102 ° F (38,9 ° C) eller högre. Andra symptom kan vara huvudvärk, muskelvärk, halsont, kräkningar, diarré, magkramper, djup svaghet, förvirring, och tecken på chock. Omedelbar medicinsk vård behövs om misstänkt toxisk chock syndrom.

Om du har symptom på en bäckeninfektion, inte har samlag tills du ser din läkare. Detta kommer att minska risken för spridning av eventuell smitta till din partner.

Bäckensmärta, speciellt under samlag; Illaluktande flytningar; Blödning mellan perioder; Feber.

Förhindra ärrbildning i äggledarna. Ärrbildning i äggledarna ökar risken för ektopisk graviditet och kan orsaka infertilitet; Förhindra infektion från att sprida sig till andra delar av kroppen; Minska risken för att passera infektionen till din partner.

Har haft en spiral (spiral) införas inom de senaste 3 månaderna; Har en tidigare historia av inflammatoriska sjukdomar (PID); Har haft sexuellt överförbara infektioner (STI); Har cancer eller kemoterapi eller strålningsterapi; Har diabetes; Är HIV -positiv; Använd steroider.