ta hand om barnets känsliga hud

Även om du vill behålla din nya baby rena och hennes hud frisk och mjuk, kan du oroa kemikalier i din baby schampo, tvål och lotion. Behöver du dem? Kan någon av dessa tillsatser och konserveringsmedel – som parabener och ftalater – vara skadligt för henne?

För att få lite vägledning, vände sig till två tidiga barndomen experter: Tanya Remer Altmann, MD, författare till Mamma samtal: Dr. Tanya Svar Föräldrarnas Top 101 frågor om barn och tulta; och Harvey Karp MD, skaparen av böcker och DVD Den mest lyckliga barn på blocket och lyckliga Småbarn på blocket.

Även om du kanske hoppas att produkter avsedda för barn är riskfria, det är inte nödvändigtvis fallet.

Många innehåller tillsatser som är potentiella irriterande eller allergiframkallande ämnen, säger Altmann. De flesta barn kommer inte att ha ett problem. Vissa kan utveckla hudirritation, som eksem, från exponering för ingredienser i dessa produkter.

Finns det mer allvarliga risker? Det är en obesvarad fråga. Tillsatser som parabener och ftalater – dibutylftalat (DBP), dimetylftalat (DMP) och dietylftalat (DEP) avser vissa experter, säger Karp.

Vissa laboratoriestudier har funnit bevis för att ftalater och parabener har potential att förändra hormonnivåer i kroppen. Teoretiskt skulle de störa normal utveckling, säger Karp. Båda kan absorberas genom ski; studier har visat att de kan visa upp i ett barns urin.

Men det finns mycket vi inte vet. De studier som visar hälsoeffekter är begränsade. De flesta utfördes på djur. Det finns inga tydliga bevis för att de har en effekt på människor – och inga tydliga bevis för att de inte gör det.

Om du är orolig och vill minska ditt barns exponering för dessa kemikalier, det finns goda nyheter. Det behöver inte vara svårt, säger Karp.

Du behöver inte gå koka din egen nöttalg att göra tvål “, säger Karp.” Du kan gå till bara om någon stormarknad eller apotek i landet och hitta bättre produkter.

Här är några riktlinjer.

Är naturliga dofter bättre? Inte alltid, säger Altmann. Vissa barn kommer att ha reaktioner på dem också. Gå med oparfymerad när du kan.