talar om lupus: tips för att hantera läkemedel

De flesta människor med lupus försöker leva ett så normalt liv som möjligt. Men har du någonsin försökt för hårt? Så hårt att det saboterat din egenvård?

I Lupus gemenskapen, påminner lupus aktivist och patienten Christine Miserandino gör just detta. Hon stoppade sina mediciner i en elegant, liten handväska när hon fick klädd upp för ett bröllop. När hon gick till damer rummet och öppnade sin handväska, ut poppade hennes piller – över hela golvet!

Läxan lärde hon sig, Miserandino säger, är att hon försöker alltför svårt att vara som alla andra i stället för att komma ihåg att hon har lupus. Hon inte längre försöker dölja sin medicinering. Här är några andra tips medicinering

Har Miserandino ibland känns som en gammal dam med hennes piller fall? ja! Men fördelen är att hennes liv har förenklats, och hon inte har glömt att ta sina mediciner.

Inte alla med lupus behöver ta medicin under hela dagen. Medlemmar av gemenskapen hade andra sätt att handskas med sin medicin scheman. En kvinna, som tar medicin på morgonen och på kvällen, har fem vita vecko piller arrangörerna för hennes morgon piller och fem blå arrangörerna att hålla henne nattetid piller. Hon behöver bara fylla arrangörerna var femte vecka.

Andra tips från gruppmedlemmar

Att upprätthålla konsekvens och enklare koll på dina mediciner, alltid gå till samma apotek; Använd en gång i veckan, fyra gånger om dagen piller fall, så det bara behöver påfyllning var sjunde dag.

Hur hanterar du uppgiften att ta din lupus läkemedel? Dela dina medicinering tips och strategier med samhället.

Gå med i denna diskussion i Lupus gemenskapen

Christine Miserandino är en lupus advokat som skriver bloggar, och talar om att leva med lupus.

Använd snygga nya eller retro bunkrar om du bara behöver bära några piller; När du reser, sätta dina dagliga mediciner och kosttillskott till en behändig snack-storlek plast blixtlås väska; Om du behöver ha en medicin, såsom ett NSAID att ta vid behov, fylla upp en container på söndag som kommer att bestå hela veckan; bär alltid receptbelagda läkemedel, som morfin, i sin originalförpackning.

Lupus förespråkare Christine Miserandino ger tips, råd och hanteringsstrategier för att leva med lupus; Kolla på video