tätningsmedel för att förhindra håligheter

Oral Health Trends

Tätningsmedel är en tunn beläggning målade på tuggytor tänder – vanligtvis bakre tänderna (kindtänderna) – för att förebygga karies. Den målade på flytande tätningsmedel snabbt binder i fördjupningarna och spåren av tänderna och bildar en skyddande sköld över emaljen på varje tand.

Även grundlig tandborstning och tandtråd kan ta bort matrester och plack från släta ytor av tänder, kan de inte alltid komma in i alla skrymslen och vrår i de bakre tänderna för att ta bort mat och plack. Tätningsmedel skydda dessa utsatta områden från karies genom att “stänga ute” plack och mat.

På grund av risken för att utveckla förfall i fördjupningarna och spåren i kindtänderna, barn och tonåringar är självklara kandidater för tätningsmedel. Men vuxna utan förfall eller fyllningar i sina molarer kan också dra nytta av tätningsmedel.

Normalt bör barn få tätningsmedel på deras permanenta molarer och premolarer så snart dessa tänder kommer in. På så sätt kan de dental tätningsmedel skydda tänderna genom hålrummet benägna års åldern 6 till 14.

I vissa fall kan dental tätningsmedel också vara lämplig för mjölktänder, till exempel när ett barns mjölktänder har djupa fördjupningar och spår. Eftersom mjölktänderna spelar en så viktig roll i att hålla rätt avstånd för permanenta tänder, är det viktigt att hålla dessa tänder friska så att de inte går förlorade för tidigt.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010