testa blodsockret: första eller andra tappa?

Testa blodsocker: Första eller andra droppe?

22 Kommentarer Inlagd

Vid provning ditt blodsocker, använder du den första bloddroppen eller andra?

Vi lär patienterna att tvätta händerna med tvål och vatten, torka dem och sedan testa sina blodsocker använder den första droppen. Vi rekommenderar att om personen inte kunna tvätta sina händer med tvål och vatten, sedan den andra list kan användas. Men jag har hört vissa patienter berättar att de instruerades att använda andra droppe blod, även efter handtvätt med tvål och vatten.

Övervakning ditt blodsocker är viktigt att klara av sockersjuka och hjälper dig att fatta beslut som rör kost, motion och medicinering. Så, vad är “rätt sätt” att testa ditt blodsocker?

En februari 2011 artikel i American Diabetes Association Journal, “Diabetes Care,” detaljer en studie som undersökte huruvida kapillär glukoskoncentrationer, mätt i den första och andra bloddroppar, skilde sig med 10 procent eller mer jämfört med en kontrollgrupp kapillär glukoskoncentration i följande situationer

Slutsatsen av denna studie som inkluderade 123 deltagare är: “Den första bloddroppen kan användas för själv övervakas glucosetestning, men först efter handtvätt Om tvätta händerna är inte möjligt och de är inte synligt smutsiga eller utsätts för. en sockerinnehållande produkt, är det acceptabelt att använda andra droppe blod efter att torka bort den första droppen. ” Studien fann också att yttre tryck (eller klämma) av fingret kan leda till otillförlitliga mätningar, liksom.

Du hittar artikeln på: http://care.diabetesjournals.org/content/early/2011/02/01/dc10-1694

Allt som allt en intressant studie. Vilka är dina tankar?

Peggy

med

Mina fingrar är klibbiga efter tvättning med tvål och vatten och torka med en handduk varför?

Om jag klämde aldrig mitt finger för att få tillräckligt med blod, för att testa Jag skulle aldrig få ett prov

När det gäller prov exakthet ska man inte glömma att alla mätare ger endast en approximation av de “riktiga” blodsockernivåer,. Den tillåtna och accepterade noggrannhet är +/- 15%, och du kan bara hoppas att mätaren är alltid i plus eller minus sektion som tillät noggrannhet. Men beroende på vissa omständigheter kan det vara i plus avvikelsen i dag och i minusavvikelsen i morgon resulterar i avläsningar som skiljer med upp till 30% .; Standardglukosmätare är inte vetenskapliga instrument som har mycket små toleranser, de är billiga saker som inte är mycket exakt,. Deras enda syfte är att tjäna så mycket pengar för tillverkarna som möjligt, främst genom de varor som kostar mindre än bråkdelar av ett öre att producera, men säljs som om de var gjorda av guld! (Jag arbetade för en medicinsk tillverkningsföretag)

Jag har typ 2-diabetes. Jag har klämma fingret varje gång jag dra blod. Ingen medicinsk myndighet som beordrade nm till testa blodsockret någonsin informerade mig om att inte klämma. Wow. Endast sex år för sent,. Nu ska jag peta ett större hål och låta blodet rinna ut av sig själv.

Jag hade inte hört talas om detta, men jag märkte olika värden en gång. Jag hade testat och det sa att det var 247. Jag trodde inte att det var rätt så jag testade igen och den här gången var 204. Jag undrar varför en sådan skillnad. Jag testar alltid första droppen efter tvättning mina händer. Även jag alltid pressa, hur får man en droppe utan att klämma?

Tyvärr en hel del fasta och flytande tvål (särskilt de “mjuka på händerna” sorter) innehåller socker. Jag brukade få vilt fluktuerande värden (5,2-8,8) i flera på varandra följande tester och fann att det är den skyldige. Typiskt för den medicinska industrin att förbise något så grundläggande och självklar.

När jag började testa först jag visade sig använda en alcolol torka på mitt finger. Kommer att göra en skillnad i testningen. Jag gör alltid att jag blåser det torrt innan du sticker.

Insulinpennor: Ja, de kräver priming. Ringa upp en eller två enheter och sedan trycka på kolven tills en droppe insulin syns hjälper bli av med luftbubblor och ger en mer exakt dos. Vänd injektionsnålen uppåt och knacka pennan för att tvinga bubblan till toppen innan priming. För att förhindra att luft kommer in i pennan, inte lämna nålen på pennan mellan injektionerna. Jag kommer att försöka göra en artikel om DPP-hämmare i framtiden. Tack för att du delar med dig.

Intressant artikel – tack! Har aldrig hört talas om detta B-4. Dessutom hörde för 1: a gången den här veckan att jag skulle vara & quot; slöseri & quot; 1: a 2 enheter Novolog B-4 injicerar jag min Dosse? Har aldrig hört talas om detta. Är detta rätt? Om så är fallet, vad är logiken? Dessutom, gör en kolonn på Victoza och andra nya diabetesläkemedel. Tack.

Ja ny på detta, testade jag yesterday.5 hr efter att ha ätit det var 219, hr efter det 356, hr efter det 256, hr senare 241 testade i morse var det 257. När ska jag testa och hur ofta? Jag rapportera resultaten till min VA läkare måndag men skulle vilja råd jag tror att jag har blivit en diabetiker, och skulle vilja höra från ppl med det om du inte har något emot.

Jag har precis börjat titta på 1: a, 2: a drop avläsningar. Häromdagen efter träning jag gjorde 3 på varandra följande avläsningar som börjar med den 1: a droppe. Siffrorna var 39, 62, 73 inom några sekunder från varandra. Jag samlat det upp till möjligheten att leverns arbete att sparka på någon glukos?

Vad är överdriven kläm? Jag använder en lansett en dag (3-4 tester), och jag normalt prick och ge en liten klämma på de flesta fingrar. Eftersom jag är högerhänt, använder jag en djupare inställning på handen för att få igenom den tjockare, hårdare hud.

Jag har aldrig hört något om && quot; första eller andra Drop && quot; Mycket intressant. Jag brukar använda alcholol kuddar innan du använder nålen. Jag kommer att prova det som nämnts för att kontrollera skillnaden,. Intressant artikel.

Att få en droppe blod utan överdriven kläm är viktigt eftersom kläm kan orsaka vävnads interstitiella fluider som skall uttryckas späda droppen av blod. Jag använder en ny lansett varje gång jag testar och de flesta gånger jag få en droppe blod är tillräcklig för att testa utan att klämma …. utom när mina fingrar är kalla.

Jag får inte squeeze kommentarer. Om jag inte pressa, får jag inte en droppe blod. Betyder det att min läsning under de senaste 5 åren är alla fel?

Tja, utan mejeriprodukter och kött du skulle vara en vegetarian. Massor av friska människor är vegetarianer, men det betyder inte att det är ett botemedel mot diabetes,. Och vem är && quot; de && quot; som försöker att hålla det hemligt och vad skulle de ha att vinna på att göra en sådan sak. Det finns ingen konspiration pågår här. Webbplatsen har även förslaget att äta mer frukt, grönsaker och spannmål kommer att gynna dem med diabetes.

Jag hatar att vara på en plats där jag inte kan tvätta mina händer med tvål och varmt vatten. Jag testa så mycket och det gör det enklare och bara känner sig ren. Jag använder den första droppen men är hemma för det mesta.

Sanningsenligt, jag tvätta mina händer om jag har arbetat med mat eller lotion, etc., men jag går med den första droppen. Om jag inte gillar svaret, jag ska tvätta med tvål och se till att alla tvålrester sköljs bort. Jag är vanligtvis i en hast.

Vad är svaret på Jason som hävdar typ 11 kan botas genom att inte äta mejeriprodukter eller kött? Jag har aldrig hört något sådant och det finns massor av sånt går runt. Om det vore sant skulle inte läkarna vet om det och hur friska kan en diet vara genom att utelämna dessa livsmedel?

Wesley: Bra fråga. Egentligen tvål och vatten är allt du behöver för att förhindra infektion. Alkohol kan ge torr hud och hudskador, särskilt för dem som behöver testa ofta. Dessutom, om du inte låter alkoholen helt torr, kan blodsockertest sting. Alkohol kan reagera på kemikalien i teststickan och orsaka ett falskt blodsockervärde som är anledningen till att vi & quot; avfall & quot; den första blodsockerfall när vi gör en fingerblodsockertest i labbet.

Varför inte dra med alkohol på gasväv som i labbet. phleb.?

Cure typ II diabetes genom att helt enkelt eliminera mejeriprodukter och kött för 6 – 8 veckor! De vill inte att du ska veta! Gud välsigna!

Utan att tvätta händerna, efter hantering frukt, Efter tvättning fruktexponerade fingrar, under tillämpning av olika mängder av yttre tryck runt fingret (klämma).