tonåring och vuxen astma botemedel: kompletterande behandlingar, allergyskott och mer

Om du har svår astma kan bronkial thermoplasty vara ett alternativ. Denna behandling studeras i kliniska prövningar. För denna behandling är bronkoskopi används för att applicera värme till luftvägarna. Detta kan bidra till att minska tjockleken av luftvägarna och kan hjälpa till att förbättra förmågan att andas.

Om du har astmasymtom som utlöses av allergener, kan din läkare rekommendera immunterapi. För denna behandling får du allergyskott eller använda piller som har en liten mängd av vissa allergener i dem. Din kropp “vänjer sig” allergenet, så att du reagerar mindre på den tiden. Denna typ av behandling kan hjälpa till att förhindra eller minska några allergiska symptom.

För vissa människor, allergyskott minska astmasymtom och behovet av läkemedel .. 14 Men allergyskott inte fungerar lika bra för alla allergener. Allergi skott ska inte ges när astma är dåligt kontrollerad.

Komplementär medicin är en term som används för en mängd olika hälso- och sjukvårdspraxis som kan användas tillsammans med medicinsk standardbehandling.

Vissa människor har funnit att kropp och själ metoder såsom akupunktur, andningsövningar och yoga har varit till hjälp för sin astma. Men granskare som har tittat på forskningen säger att det inte finns tillräckligt vetenskapligt underlag för att säga att kompletterande metoder kommer att hjälpa människor som har astma.

Tala med din läkare om någon kompletterande hälsa praktiken som du vill prova eller redan använder. Din läkare kan hjälpa dig att hantera din hälsa bättre om han eller hon har hela bilden om din hälsa.

För mer information om alternativa behandlingar, komplementär medicin.

Ta Astma bedömning få personlig handlingsplan

da; Natt